Fysisk& Psykisk Våld klassas som brott

Att vara utsatt för brott är både förnedrande och traumatiskt. Man känner sig själv skyldig, det är ju det man fått höra, det är Ditt eget fel. Man är så fylld av skamkänslor, man vågar inte berätta. Man behöver som brottsoffer få mycket stöd både från sin omgivning och från olika myndigheter.

Tänk på att barn som levt i våld i nära relation också är brottsoffer, de har lika mycket att bearbeta och behöver lika mycket stöd.
Att ens erkänna att man är svag, att man tillåtit sig bli utnyttjad, lurad  & manipulerad är stort. Det kräver stort mod. Det tar tid att våga berätta, fortfarande är man livrädd för konsekvenser och tänk om ingen tror mig
.

3 thoughts on “Fysisk& Psykisk Våld klassas som brott”

 1. Hej.
  Levt i över 10 år med en man . Tagit hand om honom som ett barn , då han är ett vuxet barn.
  Levt utan intimitet det senaste åren och frågade jag varför så fick jag ofta till svars: ” var lite glad i mig”
  Var det något som inte gick bra , tex hans företag var det mitt fel , var det något som jag inte gick med på att köpa blev han sur och irriterad .
  Han fick mig att tvivla på min roll som mamma då han hela tiden jämförde min kärlek till min son mot vårt barns .

  Han lämnade mig , sa att han ville vara särbo, nästa dag sa han att han aldrig sagt det , tredje dagen var det jag som sagt det , fjärde dagen älskade han inte mig längre .
  Han slängde mer eller mindre ut mig från vårat gemensamma hem. Ansåg att jag skulle flytta och han bo kvar med vårt barn och mitt barn. Kom med olika förslag – men nej han skulle inte flytta.

  Bad honom sälja en bil som vi båda stod som låntagare på men som han nyttjade i företaget , efter att ha föreslagit att han kunde ta över lånet , han körde med utpressning ..
  Betalade halva billånet tills bostaden var lämnad , sen struntade han i det.

  Pratade hela tiden om att sambolagen gällde men tog ändå ALLT trots att det var jag som betalat det mesta.
  Svartmålat mig , tagit upp kontakt med människor han innan hatade och pratat så illa om.
  Fortfarande inte sålt bilen . Säger sälj den själv – den står på honom och han har den .

  Kvinnoaffärer , porrsurfande , lögner om allt mellan himmel och jord .
  Helvetet pågår fortfarande efter sex månader .

  Advokat har kontaktat honom , vill ha gemensam vårdnad över vårt barn fortf men lite ändringar , han svarar med smutskastning och avslutar med hot – om vi drar detta inför rätta kommer han ansöka om ensam vårdnad .

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *