Lisa-Jag förlorade allt jag ägde,även mitt liv

Lisa, 41, var tillsammans med en psykopat i åtta år.
– Varje dag var som att gå på en mina, jag visste aldrig när det skulle smällaJag blev imponerad av hans ”storhet”
Men snart drogs snaran åt.
– Jag fick endast umgås med stadgade kvinnor då singelkvinnor bara skulle få mig att vara otrogen
Jag och barnen flyttade till hans hemstad i norra Sverige. Vi blev sambo. Då ökade hans kontroll. Blev jag sen från jobbet anklagade han mig för att ha haft sex med någon på vägen hem. Det kunde vara pizzabagern eller kassabiträdet När han lugnat ner sig kom han aldrig ihåg sitt vansinne.
– Jag kan inte minnas hur många gånger jag hört orden: ”Det har jag aldrig sagt”.

Han sa att han tyckte tjocka människor var äckliga
Jag började hårdbanta
Underviktig och kritvit i ansiktet av all rädsla och misshandel tyckte han att jag var oattraktiv. Min dotter hörde detta och började skämmas för sin kropp då hon har flera operationsärr.
– Hon började bada i badkaret med kläderna på. När folk frågade vad hon skulle bli när hon blev stor så var alltid svaret: ”Jag ska bli så smal så att revbenen syns och ha stora tuttar”. Det var så hon såg mig.

Han blev min chef

För att få ytterligare kontroll fick han mig att börja jobba i företaget där han var vd.
– Personalen såg mina tårar, men ingen vågade göra något, han betalade deras löner. Alla såg och hörde men ingen vågade fråga eller hjälpa mig. Jag såg även hur han manipulerade och misshandlade personalen psykiskt. Han använde mig som sin budbärare mot personalen. Han läste deras mail när de gått hem från jobbet, och kontrollerade deras samtal vart de ringde.

Hemma fortsatte helvetet. När hon skulle sova sa han medans han smekte henne över kinden: ”Sov gott, så ses vi imorgon, om du nu vaknar!”
Jag väntade alltid tills han  somnat och ställde klockan för att försäkra sig om att han inte skulle skada mig medan jag sov.
Jag började få panik och började söka på internet över hans beteende, och det jag fann gjorde mig livrädd!!
– Alla hans drag påvisade att han var psykopat med narcissistiska drag.

Jag planerade min flytt och flykt i två år!
– Jag trodde det inte kunde bli värre än att leva med en psykopat, men det blev det när jag gick.

Han sa till mig när han insåg att jag skulle lämna honom – Om du lämnar mig så kommer jag göra ditt liv till ett helvete! Jag ger mig inte innan du är död eller ekonomiskt nedbruten! Jag ger mig aldrig! Du lämnar INTE mig, jag det kommer få grymma konsekvenser!

Jag trodde inte livet kunde bli värre än att leva med honom- Men det blev det när jag gick!

Han hotade henne till livet och hela hennes sparkapital gick åt till att anlita advokater för att försvara sig mot hans anklagelser.
Bodelningen blev ett helvete.
– Jag fick inte ta med mig något från vårt gemensamma hem. Enligt honom hade han köpt allt, trots att jag hade kvitton på att det var tvärtom.

Han försökte ta barnen ifrån mig, trots att de inte var hans biologiska.

Samhället har inte kunskap att kunna genomskåda psykopater eftersom de också blir manipulerade.
I dag lever jag i ständig rädsla, då han fortfarande är besatt av att skada mig. Jag har skyddspaket från polisen.

Priset jag fått betala efter ha levt med en psykopat är högt!
– Jag har minnesförlust. Jag vaknar varje morgon med ett tomt minne, för mig finns inte igår eller imorgon, det finns bara här och nu.

Anklagelserna fortsätter komma via myndigheter, trots att fyra år gått sedan hon lämnade honom och trots att han lever med en ny kvinna som han har fått barn med.
– Han är fortfarande fokuserad på att mitt liv ska ta slut.

Jag förlorade inte bara allt jag ägde, jag förlorade hela mitt liv.
Jag förstår inte hur han kan få alla i samhället att agera mot mig utan bevis.
Han manipulerar alla.


7 thoughts on “Lisa-Jag förlorade allt jag ägde,även mitt liv”

  1. Det är nästan som om jag skrev detta om vårt situation … men i vårt fall priset var ännu högre … än så länge =(

  2. Hur Kan enskilde skydda sig mot en psuätkopt som krossar henne??Jag är utsatt för en psykopat som spelat upp flera hundratusen av mina pengar, han dricker och han njuter av att manipulera och hota mig.?! Nu njuter jag av ledig lördag, men långatar efter Min son så jag kan dö. De rutinerad äldre är bra sådant runt om henne.?
    Maria

  3. Jag känner tyvärr igen allt. Jag har också varit gift med en psykopat. Rädslan stannar kvar i kroppen i många år efter uppbrottet. Han tog mitt liv i från mig utan att döda mig.

    Mitt liv är att jag lever ensam , är sjukpensionär. Har dålig kontakt med barnen efter allt som skett. Jag kunde aldrig återhämta mig så mycket att jag kunde jobba.

  4. Har panik.. Har Just förlorat i rätten mot en man som kan sägas vara psykopat. Jag har varit utsatt för våld och kontroll i många år. Mitt barn som är 9 år tar plötsligt hans sida och är väldigt kritisk mot mig, trots att han är rädd för pappan. Har läst om detta och behöver hjälp från de som har personlig erfarenhet. Allt som jag läst blir nu sant och behöver hjälp från de som varit med om liknande. Är rädd att han läser detta och skriver inga detaljer Önskar hjälp med råd…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *