Kännetecken på en psykopat

Kännetecken på en psykopat:

Översittare-Personen försöker redan från början sätta sig ”över” dig, han poängterar gärna sin position på företaget, vilken viktig roll han han har, vilka uppdrag han han

Mytoman– Han berättar otrolig historier om sitt liv. Det är direkta ”lögner” om hans storhet och vad han åstadkommit. Har han tex spelat fotboll i ett stort lag och varit en av de viktigaste spelarna , så är nog sak faktan att han suttit på bänken!

Blicken- Blicken är flackande stirrig. Psykopaten stirrar på sin omgivning utan att själv vara medveten om det

Hot Om du inte gör det ena eller andra så får det konsekvenser. Hoten kan verka väldigt oskyldiga och göms ofta i fina manipulativa ord

Grandios uppfattning Han har en ”stor” bild av sig själv. Han tycker själv att han vet och kan allt bättre än alla andra.Han överdriver det mesta. Han berättar gärna hur omtyckt han är, han har inga fiender eller ovänner . Alla tycker om honom enligt han själv. Han framhåller sig själv som mycket bättre än andra.

Kontroll- Han styr och kontrollerar allt

Charmig och trevlig– Han är den charmigaste och trevligaste av alla. han tar gärna en central roll i grupper och vill synas och höras. Han charmar alla, och spelar ett spel som är svårt att upptäcka när man blir tagen av hans generositet

Doktor Jekyll och mr Hyde-  Han svänger i humöret på några sekunder

Han bryter löften och manipulerar med sanningen

Detta är ingen vetenskaplig lista utan samlad information. Personer kan uppvisa delar av dessa drag utan att vara psykopat, Men se dessa tecken som varningsklockor

Foto:@istockphoto.com


4 thoughts on “Kännetecken på en psykopat”

 1. Jag har en granne på landet inom ett större villaområde som jag från början kom väldigt bra överens med – de första 3 åren – men sedan förstod jag att han ( för det är fråga om mannen i familjen ) bara vill utnyttja mig. Så länge som jag inte gick emot honom var allt bra men när jag tog strid mot honom så har han blivit som förbytt och hans familj har heller inga kontakter eller ens hälsar på mig längre ( sista 10 åren ). Jag bröt alla kontakter med honom och familjen för många år sedan och har egentligen ingenting med honom och dem att göra. Han har straffat mig på olika sätt som att medvetet köra in och förstöra på min gräsmatta, slänga ned och köra på snöpinnar vintertid vid min sida av tomten och slänga begagnade snuspåsar i omgångar – hundratals sådan på min gräsmatta. Jag ställer tillbaka och kastade t.ex. snuspåsarna på deras trappa några gånger och då tog det agerandet slut eftersom frun i huset inte förstod varifrån dessa kom. Det var ju inte meningen att de skulle kastas tillbaka!! Jag har väl uppfattningen att han aldrig har vunnit någon strid/tvist mot mig och det är väl kanske också därför som han de senaste två åren vid säg 20 tillfällen mitt i natten klappat på min dörrkläpp för att störa och få mig ur balans. Efter en provokation från hans sida och ett tufft svar från mig har det inträffat att från Lucia 2017 och fram till årsskiftet så har han varje natt ( mellan ungefär 03.20 och 06.40 ) antingen knackat eller smällt på mitt hus. Jag har inte tänt ljuset och låtsats sova varje gång för att han skall tröttna på sina dumma ageranden då ju han som varande en psykopat inte får några kickar när jag inte reagerar. Nu har jag också informerat väldigt många grannar om hans djävulskaper och installerat lite extra lampor etc och kommer att kanske också inköpa larm och övervakningskameror om han inte slutar att störa min nattsömn. Han själv lägger sig tidigt i motsats till mig och det är hans klocka som gäller och han njuter av att kunna störa mig! Fortsätter detta nu framåt så kommer jag att söka råd hos Polisen också! Samtliga grannar är faktiskt på min sida då de också observerat otrevligheter och vet att jag är just och ljuger inte. De tror på mig trots att han är VD i ett företag och det känns väldigt osannolikt att han skulle gå upp mitt i natten och störa mig förstås!
  Jag vet inte hur det här slutar men jag är väldigt trött på att få min nattsömn förstörd. Han är tydligen väldigt feg som inte vågar konfrontera mig när jag är uppe samtidigt som han tar risker under nätterna. Om det är nysnö så vågar han sig inte på att störa mig vilket alltså betyder att han är oerhört förslagen!

  Tack för ordet!!

 2. Min dotter är fast med en kille och hans far.
  De har fått henne precis dit de vill. Hon ljuger och skyddar dem. De utnyttjar henne..sex, pengar m.m. De anmälde oss föräldrar till socialen för en massa lögner.
  Våran dotter är precis som hjärntvättad. Det vi säger lyssnar hon inte på. Det de säger är som en lag. Vi tar hjälp av psykolog..men hon ljuger och då tror de henne..vet inte vad man kan göra.. Vi som föräldrar är så kränkta.

 3. Påminner extremt mycket om den danska subba jag var tillsammans med för en 15 år sedan. Det som Marie ovan skriver, är säkert passande diagnoser på denna ragata som gjorde mig så otroligt illa, vingarna blev liksom klippta så jag förlorade förmågan att flyga” ..Det var ju mig det var fel på inte hon, vänner hade jag inte många efter detta. Fanskapet försökte dessutom manipulera några av min syskon med sina lögner, det skar sig lite men hon lyckades inte helt vända dom emot mig. Skulle inte ha något emot att ALLA sådana människor skulle märkas med ett kännetecken, som en varning.

 4. Jag har inom min hobby råkat ut för en kvinna med 3 diagnoser.
  ADHD, Borderline och Psykopati. Sista året har för mig och min man varit ett ren helvete eftersom vi utmålas som skurkarna och vidriga människor.
  Alla de PM hon skrivit skulle man sätta ihop som en bok över hur illa man kan bli behandlad. Hon har medvetet ”stulit” mina bästa väninnor. I rent syfte att svartmåla mig och få dom mot mig. En f.d. väninna föreslog tom. att JAG skulle söka hjälp för att kanske få en antidepressiv medicin!!

  Denna sida har gett mig stöd och vägledning. Nu börjar lugnet återfinna sig. Jag försvarar mig inte längre. Dvs. lägger inte mer ved på brasan. Mina s.k. väninnor har jag sagt adjö till med förklaringen att vi har så mycket i vårt liv att ta tag i, så vi vill hädanefter bli lämnade ifred!

  TACK! För en mycket informativ sida!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *