Himmel & Helvete

Att leva med en psykopat är Himmel & Helvete

Han gör om Dig – Allt Du gör är fel – Du tror på det !

En psykopat  försöker göra om kvinnan, håret är för mörkt, för korteller för långt, hon är för tjock, för smal..osv… Färgen på kläderna är fel, midjan sitter fel, fel färg på nagellacket. Hon sliter ut sig i jakten på att vara den perfekta hustrun, ända tills hon bränner ljuset i båda ändarna,, När hon inser hur ensam hon är…

Ena dagen är man världens bästa och så underbar, i nästa sekund är man det värsta och fulaste han sett.
Bli inte förvånad om Du blir jämförd med kändisar eller snyggare ex.

Han ändrar sig aldrig!

Man vet det, allt kommer upprepa sig varje dag, men man blir van, det blir ett sätt att leva. Han har en sida man älskar, eller i alla fall vill tro att man älskar, det är snarare ett beroende, han är den enda man har, den enda man får närhet av, även om det alltid är på hans villkor. Han ser till att man är ensam, det är en del av kontrollen.

Han är ofta otrogen, erkänner aldrig även om bevisen är tydliga, däremot blir kvinnan anklagad för att vara otrogen och flirta med andra. Dröjer man för länge med att handla eller dröjer sig kvar på barnens träningar får man räkna med korsförhör och falska anklagelser om att man legat med någon. Förnedrande ord haglar i luften, man blir kallad både det ena och det andra. Det finns ingen mening med att gå i försvar när han är ursinnig, nekar man blir allt bara värre. 

 En psykopat vill även ha makten där, ha sex på ställen där han känner maktposition.

Sex är inte alltid njutning med en psykopat – Det är ett måste –

Ingen man har rätt till sex med en kvinna mot hennes vilja. Säger Du nej och han tar för sig och har sex så är det brottsligt. Det kan vara allt från att han vill utnyttja Dig på konferensbordet på jobbet där han ska ha möte dagen efter, till att ha sex i ett skrymsle på jobbet när personalen är där. Han njuter av att han har makten, av att Du gör motstånd. Man blundar och låtsas njuta, men önskar bara att allt ska vara klart snabbt.  Han kan täcka över Ditt ansikte för att slippa se Dina tårar. Han kan trycka en kudde över Ditt ansikte för att han skulle slippa se Din olust och Dina tårar.

När han inser att han gått för långt och Du är på väg att lämna honom kommer han säga och lova att det aldrig ska hända igen. Men det är ännu en av hans lögner.

På utsidan syns ärren och blåmärken, men på insidan är det ingen som ser hur kraftigt man blöder efter psykisk misshandel.

Psykisk misshandel sätter grymma spår, som inte syns för omvärlden. Och man blir en mästare på att dölja smärtan & tårarna . Den fysiska misshandeln syns, men många misshandlare lär sig vart och när det är bäst att slå. Bäst är att slå där man kan bära kläder över. 

Bränt barn skyr elden sägs det, men det gör inte en misshandlad kvinna.
Man stannar, återvänder och dras till personer med liknande beteende.

foto:@istockphoto.com

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *