Anmäla en psykopat

Anmäla en psykopat ger ofta konsekvenser

Polisen i Sverige är duktiga på att hantera psykopater och genomskåda deras lögner.Psykopater följer ett mönster som är lätt att identifiera. När Du väl anmält en psykopat så förvänta Dig fler anklagelser, eventuellt polisanmälan mot Dig själv, kanske anmälan hos den sociala myndigheten att Du är en ”dålig” mamma.
Han kommer följa ett mönster och anklaga Dig för de mest vidriga sakerna, det viktigaste är att DU vet, polisen vet, Din omgivning vet att allt bara är förtal och lögn.
Om han själv kliver in på polisstationen och försöker få ut bevismaterialet och anmälan kommer det att hanteras med stor sekretess.
Han kan aldrig få tag på Din anmälan innan det är dags för förhör.

Dokumentera allt som sker

Några tips för att polisen  lättare ska kunna utreda brottet :

 • För dagbok
 • Fotografera blåmärken
 • Sök läkare
 • Spela in hot
 • Dokumentera allt, gärna med datum
 • Ring någon Du litar på, lägg telefonen så han inte fattar misstankar. Den Du ringer kan då bevittna misshandeln

.

 

Förhör/Videoförhör
Då är en polis närvarande under tiden förhör pågår. Allt filmas. Kan kännas mycket obehagligt att lämna ut sig själv.
Rädslan är stor att man inte ska bli trodd. Rädslan finns att även den man anmäler ska lyckas manipulera polisen vid förhör.

Skyddspaket
Anser polisen att man är utsatt för hot kan man få olika sorts beskydd.
Jag hade skyddspaket med prio 1, vilket innebar direkt utryckning vid larm. Det larmet är kopplat till mobilen och när man trycker på knappern aktiveras
högtalaren så att larmcentralen hör allt som pågår.
En trygghet men ändå en rädsla att leva med skydd.

Besöksförbud
Man kan ansöka hos en åklagare om besöksförbud. Polisen hjälper till med ansökan.

Kriscentrum
En specialist avdelning för kvinnor & barn utsatta för våld i nära relation. Kriscentrum kartlägger våldet och anpassar terapin efter din förmåga och ork att bearbeta.

Brottofferjour

Kvinnojour/ Tjejjour

Skyddat boende

Rättegång 
 

3 thoughts on “Anmäla en psykopat”

 1. Jag var offer för psykisk övergrepp under flera år av min partner som idag vet jag att hon drabbas av narcissist personlighets störnings med psykopatiska drag. Övergreppet pågick alltid i det tysta och under ett förtäckt sätt. Även om allt verkade vara”ljust och glamörös” misshandel fanns alltid där. Vi bor inte längre ihop. Lyckligtvis lyckades jag att befria mig från hennes hårda grepp och kontroll, som var nära att förinta mig emotionellt helt. jag avslägnade mig för att beskydda det sista droppet av självkänsla jag hade kvar . Det var hemskt värre än en mardröm som jag fortfarande skakar när jag tänker på det. Jag kände mig nedvärderad, förtvivlad, bedrövlig, hade koncentrationssvårighet och sömnsvårighet, depression och var bedövad, förvirrad för att uppfatta verkligheten. Kognitiv dissonans. Det var för två sedan. Läkningprocess har gått sakta med sina upp-och nedgångar. Det som svårar det är det att jag är tvungen att kontakta henne för att umgås med barnen. Med tiden har jag lärt mig att applicera ”den gråa stenen” tekniken. Dvs, att svara och inte reagera och att svara så kortfattad möjligt och borta all indrag av emotionell uttryckt, vilket är bränslet narcissisten är alltid ute efter. Det är inte en lätt uppgift men man måste hålla modet uppe och uthärda. Smutskastning – och förtal kampanj är det svåraste jag genomlider idag. Hon har sett till att gardera sig genom att skaffa allierade, en arme av flygande apor som står villiga att utföra hennes attacker mot mig. De flesta har jag blivit av med genom att bryta definitiv kontakt med dem. Men jag kan inte göra det samma med personalen i skolorna på mina barn. Vissa av dem har blivit hjärntvättade av den perversa narcissisten och få dem att agera fientlig och provocerande mot mig. De agerar som dennes förlängda armen. Det är en hel utmaning varje gång jag går till skolan för att hämta mina barn och bemötas med misstänksamhet, fientlighet och agg av dessa individer. Det känns hopplöst, som en hemsk mardröm som aldrigt kommer att ta slut. Jag är mest orolig för mina två barn som jag börjat att observera tecken på traumatisk stress och kognitiv dissonans i deras beteende. Jag vet att en pervers narcissist inte bry sig absolut om sina barn annat än att uttnytja dem till dennes fördel. Jag vet inte vad göra. Jag har inspelningar där min åtta åriga son berättar att hans mamma tycker inte om mig. Att hon pratar dåligt om mig. Min dotter har också berättat till mig att hennes mamma är otrevlig och inte snäll mot henne. Jag har också tidigare inspelningar där min dotter uttrycker oro om hur hon mår hemma. Min fråga är vad göra? Jag vågar inte att prata om det med någon, av rädsla att hon kommer att ta reda på det. Jag litar inte på någon, och känner mig ensamt, isolerad liksom inlåst inuti en kartong låda. Jag har precis sett att det går att anmäla en narcissist/psykopat. Jag behöver hjälp please för mina barns skull. Tack.

 2. Det tog mig ett helt liv att förstå att min syster är psykopat. Jag har under min uppväxt förstått att något varit fel men inte riktigt kunna sätta fingret på vad.
  Allt har de senare åren tagit groteska proportioner. Hon har manipulerat och förstört relationen med min mamma. Pappa har alltid genomskådat henne, men när han blivit dement har hon på någon vecka även lyckats vända honom mot mig. Jag hade en väldigt nära relation till honom så det känns ofattbart. Hon manipulerar myndigheter, sprider falska rykten och gör polisanmälningar på löpande band mot alla som hon inte kommer överens med. Hon förstörde min mammas och pappas förhållande genom att anmäla min pappa för misshandel och efter att hon gått bort att han skulle ha mördat henne (allt påhittat som hämd) Jag har alltid ansett mig vara en stark person men har insett att jag stundtals måste koppla koppla bort tankarna runt detta för att inte gå under. När min mamma gick bort blev min pappa målet. Min mamma manipulerades att göra min pappa arvlös genom testamente till hennes fördel. Nu har hon fått pappa att skriva på fullmakter hos advokat i syfte att tillskansa sig huvuddelen av hans tillgångar vid hans bortgång.

  De sista åren har jag varit mycket noga med att föra dagbok och även spelat in åtskilliga telefonsamta som styrker allt jag säger. Ett råd till er drabbade är dokumentera allt!!!

  Troligtvis får pappa nu en förvaltare på grund av att två oberoende underbara läkare genomskådat min systers manipulering av pappa. Det känns otroligt skönt att bli trodd och stöttad eftersom ofantligt mycket tid lags ned på att försvara sig hos myndigheter som har noll koll på hur en psykopat fungerar. Åter igen om man inte dokumenterar så har man noll chans att vinna
  mot dessa onda människor. Ditt liv kommer att bli söndertrasat på alla plan.

  Jag bröt med min syster för over 20 år sedan för att skydda mig och min familj men sedan
  hon började manipulera min pappa gick hon over en gräns och den mesta tiden går nu åt för att skydda honom. Det värsta är att han genom sin demens inte förstår att hennes ända syfte är att komma åt hans pengar.

  Jag håller nu tummarna för att tingrätten inser att pappa behöver en oberoende förvaltare som skyddar hans rätt och egendom. När min syster förstår att hon inte har något att vinna kommer hon att försvinna fortare än blixten.

 3. Hej, Jag säger bara OH! My god! beskrivning av mitt eget liv. Har sprungit 10 år framför en. Stark idag men det tog år och mycket stöd från vänner att resa sig.Tack för artikeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *