kännetecken psykopat

Kännetecken på en psykopat

Kännetecken på en psykopat:

Översittare-Personen försöker redan från början sätta sig ”över” dig, han poängterar gärna sin position på företaget, vilken viktig roll han han har, vilka uppdrag han han

Mytoman– Han berättar otrolig historier om sitt liv. Det är direkta ”lögner” om hans storhet och vad han åstadkommit. Har han tex spelat fotboll i ett stort lag och varit en av de viktigaste spelarna , så är nog sak faktan att han suttit på bänken!

Blicken- Blicken är flackande stirrig. Psykopaten stirrar på sin omgivning utan att själv vara medveten om det

Hot Om du inte gör det ena eller andra så får det konsekvenser. Hoten kan verka väldigt oskyldiga och göms ofta i fina manipulativa ord

Grandios uppfattning Han har en ”stor” bild av sig själv. Han tycker själv att han vet och kan allt bättre än alla andra.Han överdriver det mesta. Han berättar gärna hur omtyckt han är, han har inga fiender eller ovänner . Alla tycker om honom enligt han själv. Han framhåller sig själv som mycket bättre än andra.

Kontroll- Han styr och kontrollerar allt

Charmig och trevlig– Han är den charmigaste och trevligaste av alla. han tar gärna en central roll i grupper och vill synas och höras. Han charmar alla, och spelar ett spel som är svårt att upptäcka när man blir tagen av hans generositet

Doktor Jekyll och mr Hyde-  Han svänger i humöret på några sekunder

Han bryter löften och manipulerar med sanningen

Detta är ingen vetenskaplig lista utan samlad information. Personer kan uppvisa delar av dessa drag utan att vara psykopat, Men se dessa tecken som varningsklockor

Foto:@istockphoto.com


3 thoughts on “Kännetecken på en psykopat”

 1. Min dotter är fast med en kille och hans far.
  De har fått henne precis dit de vill. Hon ljuger och skyddar dem. De utnyttjar henne..sex, pengar m.m. De anmälde oss föräldrar till socialen för en massa lögner.
  Våran dotter är precis som hjärntvättad. Det vi säger lyssnar hon inte på. Det de säger är som en lag. Vi tar hjälp av psykolog..men hon ljuger och då tror de henne..vet inte vad man kan göra.. Vi som föräldrar är så kränkta.

 2. Påminner extremt mycket om den danska subba jag var tillsammans med för en 15 år sedan. Det som Marie ovan skriver, är säkert passande diagnoser på denna ragata som gjorde mig så otroligt illa, vingarna blev liksom klippta så jag förlorade förmågan att flyga” ..Det var ju mig det var fel på inte hon, vänner hade jag inte många efter detta. Fanskapet försökte dessutom manipulera några av min syskon med sina lögner, det skar sig lite men hon lyckades inte helt vända dom emot mig. Skulle inte ha något emot att ALLA sådana människor skulle märkas med ett kännetecken, som en varning.

 3. Jag har inom min hobby råkat ut för en kvinna med 3 diagnoser.
  ADHD, Borderline och Psykopati. Sista året har för mig och min man varit ett ren helvete eftersom vi utmålas som skurkarna och vidriga människor.
  Alla de PM hon skrivit skulle man sätta ihop som en bok över hur illa man kan bli behandlad. Hon har medvetet ”stulit” mina bästa väninnor. I rent syfte att svartmåla mig och få dom mot mig. En f.d. väninna föreslog tom. att JAG skulle söka hjälp för att kanske få en antidepressiv medicin!!

  Denna sida har gett mig stöd och vägledning. Nu börjar lugnet återfinna sig. Jag försvarar mig inte längre. Dvs. lägger inte mer ved på brasan. Mina s.k. väninnor har jag sagt adjö till med förklaringen att vi har så mycket i vårt liv att ta tag i, så vi vill hädanefter bli lämnade ifred!

  TACK! För en mycket informativ sida!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>