Anmäla en psykopat

Anmäla en psykopat ger ofta konsekvenser

Polisen i Sverige är duktiga på att hantera psykopater och genomskåda deras lögner.Psykopater följer ett mönster som är lätt att identifiera. När Du väl anmält en psykopat så förvänta Dig fler anklagelser, eventuellt polisanmälan mot Dig själv, kanske anmälan hos den sociala myndigheten att Du är en “dålig” mamma.
Han kommer följa ett mönster och anklaga Dig för de mest vidriga sakerna, det viktigaste är att DU vet, polisen vet, Din omgivning vet att allt bara är förtal och lögn.
Om han själv kliver in på polisstationen och försöker få ut bevismaterialet och anmälan kommer det att hanteras med stor sekretess.
Han kan aldrig få tag på Din anmälan innan det är dags för förhör.

Dokumentera allt som sker

Några tips för att polisen  lättare ska kunna utreda brottet :

 • För dagbok
 • Fotografera blåmärken
 • Sök läkare
 • Spela in hot
 • Dokumentera allt, gärna med datum
 • Ring någon Du litar på, lägg telefonen så han inte fattar misstankar. Den Du ringer kan då bevittna misshandeln

.

 

Förhör/Videoförhör
Då är en polis närvarande under tiden förhör pågår. Allt filmas. Kan kännas mycket obehagligt att lämna ut sig själv.
Rädslan är stor att man inte ska bli trodd. Rädslan finns att även den man anmäler ska lyckas manipulera polisen vid förhör.

Skyddspaket
Anser polisen att man är utsatt för hot kan man få olika sorts beskydd.
Jag hade skyddspaket med prio 1, vilket innebar direkt utryckning vid larm. Det larmet är kopplat till mobilen och när man trycker på knappern aktiveras
högtalaren så att larmcentralen hör allt som pågår.
En trygghet men ändå en rädsla att leva med skydd.

Besöksförbud
Man kan ansöka hos en åklagare om besöksförbud. Polisen hjälper till med ansökan.

Kriscentrum
En specialist avdelning för kvinnor & barn utsatta för våld i nära relation. Kriscentrum kartlägger våldet och anpassar terapin efter din förmåga och ork att bearbeta.

Brottofferjour

Kvinnojour/ Tjejjour

Skyddat boende

Rättegång 
 

2 thoughts on “Anmäla en psykopat”

 1. Det tog mig ett helt liv att förstå att min syster är psykopat. Jag har under min uppväxt förstått att något varit fel men inte riktigt kunna sätta fingret på vad.
  Allt har de senare åren tagit groteska proportioner. Hon har manipulerat och förstört relationen med min mamma. Pappa har alltid genomskådat henne, men när han blivit dement har hon på någon vecka även lyckats vända honom mot mig. Jag hade en väldigt nära relation till honom så det känns ofattbart. Hon manipulerar myndigheter, sprider falska rykten och gör polisanmälningar på löpande band mot alla som hon inte kommer överens med. Hon förstörde min mammas och pappas förhållande genom att anmäla min pappa för misshandel och efter att hon gått bort att han skulle ha mördat henne (allt påhittat som hämd) Jag har alltid ansett mig vara en stark person men har insett att jag stundtals måste koppla koppla bort tankarna runt detta för att inte gå under. När min mamma gick bort blev min pappa målet. Min mamma manipulerades att göra min pappa arvlös genom testamente till hennes fördel. Nu har hon fått pappa att skriva på fullmakter hos advokat i syfte att tillskansa sig huvuddelen av hans tillgångar vid hans bortgång.

  De sista åren har jag varit mycket noga med att föra dagbok och även spelat in åtskilliga telefonsamta som styrker allt jag säger. Ett råd till er drabbade är dokumentera allt!!!

  Troligtvis får pappa nu en förvaltare på grund av att två oberoende underbara läkare genomskådat min systers manipulering av pappa. Det känns otroligt skönt att bli trodd och stöttad eftersom ofantligt mycket tid lags ned på att försvara sig hos myndigheter som har noll koll på hur en psykopat fungerar. Åter igen om man inte dokumenterar så har man noll chans att vinna
  mot dessa onda människor. Ditt liv kommer att bli söndertrasat på alla plan.

  Jag bröt med min syster för over 20 år sedan för att skydda mig och min familj men sedan
  hon började manipulera min pappa gick hon over en gräns och den mesta tiden går nu åt för att skydda honom. Det värsta är att han genom sin demens inte förstår att hennes ända syfte är att komma åt hans pengar.

  Jag håller nu tummarna för att tingrätten inser att pappa behöver en oberoende förvaltare som skyddar hans rätt och egendom. När min syster förstår att hon inte har något att vinna kommer hon att försvinna fortare än blixten.

 2. Hej, Jag säger bara OH! My god! beskrivning av mitt eget liv. Har sprungit 10 år framför en. Stark idag men det tog år och mycket stöd från vänner att resa sig.Tack för artikeln.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *